Blogg

Kort intervju med vår praktikant Nicolas

Nicolas

Under veckan som gått har Nicolas som annars studerar femte terminen (process- och straffrätt) på juristutbildningen vid Lunds universitet praktiserat hos oss. Han fått ta del av flera ärendetyper samt närvarat på några förhandlingar och vi var naturligtvis nyfikna på hur han upplevt tiden hos oss.

Hur har din praktik varit?

Den har varit trevlig och det har varit skönt med ett praktiskt inslag i en annars helt teoretisk utbildning. Det har varit särskilt kul att få jobba med diverse knäckfrågor.

Hur ser du på framtiden, kan du tänka dig att bli advokat?

Ja. Jag känner lite mer för brottmål och kan tänka mig att arbeta som offentlig försvarare. Jag tycker om förhandlingssituationen och muntlig framställning. Det är roligt att försöka övertyga. Annars kan jag tänka mig en framtid inom skatterätten.

Vad sysslar du med utanför juridiken?

Jag kommer att vara prokurator i ekonomi på Helsingborgs nation under ett år, vilket kommer bli spännande och ett bra tillfälle att lära mig mer om bokföring.

Vi på byrån tackar Nicolas för hans tid och önskar honom lycka till på utbildningen och i hans framtida yrkesliv oavsett om det blir som försvarsadvokat eller skattejurist.

En hemsida från Bravissimo